UŽIVO Kadirov sprema ubistvo Zelenskog?

179

Pedeset sedmi dan specijalne operacije vojske Rusije u Ukrajini.

Rusija je testirala novu interkontinentalnu balističku raketu “Sarmat”. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će ovo zaista jedinstveno oružje pouzdano garantovati bezbednost Rusije od spoljnih pretnji.

Ramzan Ahmatović Kadirov, lider ruske Republike Čečenije, izjavio je da će ruske snage tokom današnjeg dana ostvariti potpunu kontrolu nad čeličanom Azovstal u Marijupolju.

Kadirov je dobio instrukcije da likvidira Zelenskog

Čečenski lider Ramzan Kadirov je navodno dobio instrukcije za likvidaciju najviših ukrajinskih zvaničnika 3. februara, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tvrdi sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (RNBOU) Aleksij Danilov, a prenosi Ukrinform.

Prema rečima ukrajinskog bezbednosnog zvaničnika, na tom sastanku je dogovoren plan likvidacije predsednika Volodimira Zelenskog, a Kadirov se obavezao da njegova čečenska jedinica izvrši misiju. Danilov je za Radio NV rekao i da je ukrajinska obaveštajna služba pratila ove procese, a da su za ispunjenje tog zadataka tri grupe raspoređene u Ukrajinu 26. februara.

Kako je naveo, trebalo im je dva dana od početka ruske vojne operacije u punom obimu 24. februara da se rasporede, jer se veruje da su čekali “zeleni koridor“ da bezbedno stignu do sedišta vlade u Kijevu.

“Pratili smo sve tri grupe. Jednu je eliminisala naša vojska, a druge dve su se kasnije povukle iz naše zemlje. Jedna je sada u Donjeckoj oblasti, druga u gradu Mariupolju, ali nisu na liniji fronta, već u trećem ili četvrtom ešalonu, gde je potpuno bezbedno“, saopštio je Danilov.

Ukrajinski bezbednosni zvaničnik je napomenuo i da ne zna gde se trenutno nalazi Kadirov.

“Mogu sa sigurnošću da kažem da nikada nije boravio ovde. Sve ove montirane fotografije na kojima se pretpostavlja da je u ratnoj zoni su potpuna glupost“, dodao je Danilov, navodi Ukrinform.

B92Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *