UŽIVO Najviše obolelih od početka pandemije; Delta soj se ubrzano širi

93

Od početka pandemije u Srbiji testirano je ukupno 4.671.408 osoba, a potvrđeno 721.918 slučajeva zaraze koronavirusom.

Od kovida 19 preminulo je ukupno 7.114 obolelih.

Na bolničkom lečenju nalazi se 417 pacijenata od kojih je 11 na respiratorima.

Broj zaraženih i hospitalizovanih u Srbiji u poslednjih nekoliko dana raste, stručnjaci kažu da i dalje dominira britanski, ali da je prisutan i Delta soj – američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) upozorava da upravo taj soj menja pristup borbi protiv virusa.

U poslednja 24 časa u Srbiji od posledica korona virusa preminulo je dvoje ljudi, a zabeleženo 298 novih slučajeva. Prema zvaničnim podacima do sada je umrlo 7.114 ljudi.

Dok stručnjaci u Srbiji kažu da je manje od tri odsto vakcinisanih zaraženo korona virusom, u Izraelu su odlučili da treću dozu ponude svim starijima od 60 godina, a u Kini strahuju od novog širenja zaraze – najveće posle Vuhana gde je virus prvi put i otkriven krajem 2019. godine.

Japanske vlasti odlučile su da vanredno stanje koje je na snazi u Tokij, gradu domaćinu Olimpijskih igara, prošiiri na još neke regione jer se zaraza širi.

Delta soj korona virusa, koji je zarazniji od prethodnih, mogu da prenesu i vakcinisane i nevakcinisane osobe, navodi se internom dokumentu CDC-a, u koji je Vašington post imao uvid, prenosi Glas Amerike.

Šta je Digitalni zeleni sertifikat i čemu služi

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo dvoje ljudi, a registrovano je još 298 novih slučajeva zaraze.

Od početka pandemije umrlo je 7.114 ljudi, prema podacima sa sajta covid19.rs.

Od početka epidemije zvanično je potvrđeno 721.918 slučajeva zaraze.

U bolnicama je 417 ljudi, a na respiratorima je 11 pacijenata.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *