UŽIVO “Ponuđeno da Kfor zamijeni Rosu”, Vojska Srbije spremna; “Ovo je samo proba”

268

Na KiM i dalje je napeto. Ne povlače se ni kosovski specijalci, ni Srbi.

Iz Kfora poručuju da “pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever”. Iz EU potvrđen sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bislimija u sredu u Briselu.

Najnovije događaje sa dva administrativna prelaza ka KiM, Jarinje i Brnjak, koji su blokirani već deveti dan zbog nezadovoljstva Srba odlukom Prištine da zabrani registarske tablice iz Srbije, možete pratiti na našem LIVE Blogu.

Stano: Bez Eskobara
Iako je ambasada SAD u Prištini potvrdila da će na hitnom sastanku, sazvanom zbog situacije na severu Kosova u Briselu, učestvovati i zamenik pomoćnika državnog sekretara Gabrijel Eskobar, portparol Evropske Unije Peter Stano je to negirao, piše Gazeta ekspres.

Stano je pojasnio da Eskobar neće učestvovati u dijalogu koji ima samo tri učesnika, dok svi drugi pružaju podršku. “Ne, gospodin Eskobar neće prisustvovati razgovoru. Dijalog ima tri učesnika – Kosovo, Srbiju i EU. Svi ostali podržavaju dijalog spolja”, rekao je Stano za Gazetu ekspres.

 

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *