UŽIVO Požar u nuklearci?; U Ukrajinu ušlo 90 odsto ruskih trupa; Rusi ugasili Fejsbuk i Tviter?

120

Ne prestaju borbe u Ukrajini. Završena je druga runda pregovora Rusije i Ukrajine.

Više od milion ljudi pobeglo je iz zemlje od početka sukoba. Ruska vojska je zauzela Herson, strateški važan grad na jugu zemlje. Pod teškim granatiranjem je i Mariupolj, važna ukrajinska luka na jugoistoku. Borbe se vode i u Harkovu, a Rusi javljaju da su zauzeli nuklearnu elektranu u Zaporožju. Prema izveštaju medija sprema se presudna bitka za Kijev.

“Pomozite ruskim ratnim zarobljenicima”

Komesarka za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskalkova rekla je da se obratila Međunarodnom komitetu Crvenog krsta sa zahtevom da pruži pomoć ruskim ratnim zarobljenicima u Ukrajini.

“Molim Crveni krst da poseti one zatvorenike o kojima su mi pisali njihovi rođaci, kao i sve ostale zatvorenike, kako bi im pružio pomoć i obavestio nas o njihovom zdravstvenom stanju i da li se poštuju međunarodne norme i principi kada su drže se na mestima zatočeništva””, rekla je Moskalkova.

Ranije je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov, rekao da će svi koji pozivaju na ili maltretirju ruske vojnike biti pronađeni i snositi ozbiljnu odgovornost.

01:17

Još jedan snimak vatre u nuklearci

01:12

Gde se nalazi Zaporoška nuklearka

01:09

Češka će Ukrajini poslati municiju

Češka vlada odobrila je transfer oružja i municije u Ukrajini u vrednosti od 17 miliona kruna (oko 731.000 dolara), objavila je Češka novinska agencija.

Prema poslednjim informacijama, predstavnici čeških oružanih kompanija su podneli zahtev Ministarstvu odbrane da besplatno pošalju dodatno oružje u Kijev.

00:53

Stižu upozorenja iz Ukrajine

Pres služba Zaporoške NE saopštava da granatiranje jednog od najvećih nuklearnih objekata u Evropi predstavlja globalnu pretnju.

Radnici pozivaju svetsku zajednicu i NATO da odgovore na eklatantne i varvarske akcije ruskih okupatora

00:48

Požar u nuklearci?

00:46

Rusija puca na nuklearku Zaporožje – portparol nuklearke

00:45

Ukrajinske službe: Rusi će probati da otcepe Herson?

“Rusi će 4. marta na Hersonskom Trgu slobode mahati ruskim zastavama i uzvikivati da je Herson ‘Hersonska Narodna Republika'”

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *