UŽIVO “Pretnja za celu Evropu”; Odjekuju eksplozije; Ukrajinska vojska granatira; Rusi traže odgovor

218

Ne prestaju borbe u Ukrajini.

Juče je održana druga runda pregovora između ruskih i ukrajinskih strana, a nakon višesatnog iščekivanja sastanak je počeo popodne.

Nakon sednice Saveta za bezbednost oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kako je naveo, svi zadaci se uspešno realizuju. Vojnici i oficiri koji učestvuju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i posle ranjavanja.

Sve najnovije informacije iz Ukrajinemožete da pratite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Volodimir Zelenski je preživeo tri pokušaja atentata za nekoliko dana

Predsednik Zelenski je preživeo najmanje tri pokušaja atentata u protekloj nedelji, saznaje “The Times”.
08:50

U Poljsku iz Ukrajine ušlo više od 624.000 ljudi

Oko 624.500 ljudi prešlo je u Poljsku iz Ukrajine od početka ruske intervencije 24. februara, saopštila je danas poljska granična služba.

Samo u četvrtak je u Poljsku ušlo oko 99.200 ljudi, navodi Rojters.

08:40
Državna duma je jednoglasno odobrila amandmane prema kojima će se za laž o ruskoj vojsci kažnjavati zatvorom do 15 godina.
08:06

Ukrajinska vojska ponovo granatira

Ukrajinske snage gađale su u petak ujutro Dokučajevsk u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 10 raketa iz BM-21 “Grad”i 14 granata kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju sprovođenja režima prekida vatre. Kako se dodaje, ukrajinski vojnici su tokom proteklog dana 26 puta otvorili vatru na teritoriju DNR, ukupno su ispalili 323 granate.
08:01

“Spremali su se za ovo”

Predsednik Austrije se nada primirju u Ukrajini

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen se nada primirju u Ukrajini, ali strahuje da se neće tako brzo smiriti situacije u toj zemlji.

“Uveren sam da ćemo ovaj konflikt staviti pod kontrolu”, poručio je Van der Belen za javni servis ORF, dodajući da se ne usuđuje da pomene vremenski rok.

Najvažnije je, ističe, da rat prestane, dogovori primirje i počnu pregovori.

“Obe strane moraju biti svesne da se mora sprečiti svaka dalja eskalacija“, rekao je Van der Belen , navodeći da bi direktna intervencija predstavljala neprocenjiv rizik.

B92Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *