UŽIVO Ratni pregovarači stigli; Čečeni kreću u rat

215

Rat u Ukrajini bukti i peti dan. Obe delegacije stigle su na belorusko-ukrajinsku granicu kako bi učestvovale u pregovorima o prekidu rata u Ukrajini.

Savet bezbednosti UN odlučio da sazove retku specijalnu hitnu sednicu Generalne skupštine UN o napadu Rusije na Ukrajinu. Ona će se održati danas.

Sve više država zatvara vazdušni prostor za ruske avione.

Agencije izbrisale Rusiju

Nemačke turističke agencije izbrisale su Rusiju iz svoje ponude kao reakciju na vojnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.
10:04

Grčka zatvorila vazdušni prostor za sve ruske avione

Grčka je zatvorila vazdušni prostor za sve ruske avione u skladu sa odlukom Evropske unije, saopštila je danas uprava za civilno vazduhoplovstvo te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, uz dozvolu koju izdaju grčke vlasti jedino će biti omogućeni humanitarni letovi i letovi za hitne slučajeve, prenosi agencija Rojters. Dodaje se da će dozvola trajati tri meseca.

10:00

“Svaki okupator na našoj teritoriji će dobiti metak u glavu”

Ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio za TV Prva da će svaki okupator koji uđe u njegovu zemlju dobiti metak u glavu.
09:59

Belorusija izglasala: Rusija može da postavi nuklearno oružje i na njenoj teritoriji

Građani Belorusije su na referendumu u nedelju izglasali promenu ustava kojom se odobrava predlog za odricanje od nenuklearnog statusa, javile su ruske novinske agencije.

Ovim potezom bi teoretski bilo dozvoljeno Rusiji da postavi nuklearno oružje na belorusku teritoriju prvi put od raspada Sovjetskog Saveza, a odluka sa referenduma će stupiti na snagu deset dana nakon što se objavi u Službenom listu, ističe ruska agencija RIA Novosti.

09:56

Kijev: Rusi nisu zauzeli nukleraku

Ukrajinska državna nuklearna kompanija “Energoatom” demantovala je danas navode da su Oružane snage Rusije preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje, javlja agencija Interfaks.

Prethodno je portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da ruske snage kontrolišu područje oko nuklearne elektrane, preneo je Rojters. Konašenkov je tom prilikom naveo da osoblje nuklearne elektrane nastavlja uobičajeno da radi na održavanju objekata uz konstataciju da je nivo radijacije normalan. Prethodno su ruske snage u Ukrajini preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju.

09:54

Trenutak dolaska na pregovore

09:53

Kanada zatvorila vazdušni prostor za avione ruskih kompanija

Kanada je zatvorila svoj vazdušni prostor “za sve operatore ruskih aviona” kao odgovor na napad Rusije na Ukrajinu, izjavio je kanadski ministar saobraćaja Omar Algabra.

Uprkos zabrani, avion ruske kompanije Aeroflot preleteo je u nedelju uveče istočnu Kanadu, saopštila je kanadska vlada i osudila ovaj “upad”.

Kanada, druga po veličini zemlja posle Rusije, pridružila se evropskim državama koje su zatvorile svoje nebo za avione ruskih kompanija.

09:47

Delegacija Ukrajine stigla na pregovore

Ukrajinska delegacija stigla je na belorusko-ukrajinsku granicu kako bi učestvovala u pregovorima sa predstavnicima Ruske Federacije, saopšteno je iz kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.
09:22

Čečeni krenuli u rat u Ukrajinu
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *