UŽIVO Rusi upotrebili bombardere; “Biće uništeni”; Amerika direktno odgovorna?

118

Sukobi u Ukrajini su se ponovo rasplamsali. Razlog tome je potapanje ruske ratne krstarice “Moskva”.

Nejasno je da li je brod potonuo zbog udara projektila ili nekom greškom, ali je sigurno da je na njemu izbio požar, nakon koga je potonuo.

Nova granatiranja zabeležena su u Kijevu i okolini.

“Biće uništeni”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je uništavanje “nacionalističkih bataljona” glavni zadatak vojne operacije u Ukrajini.
16:19

CNN: SAD veruju da će rat u Ukrajini trajati do kraja 2022.

Američki državni sekretar Entoni Blinken preneo je evropskim saveznicima da bi, prema proceni SAD, ruski rat u Ukrajini mogao da traje do kraja ove godine, javio je Si-En-En (CNN).

Kako navodi američka tv mreža, pozivajući se na izjave dvojice neimenovanih evropskih zvaničnika, Blinken je preneo da je sa svojim kolegama razgovarao o američkoj zabrinutosti da bi rat mogao da se oduži.

“Ali, sva njegova angažovanost se odnosi na to kako najbolje da se rat što pre završi”, rekao je jedan neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

Veliki broj zvaničnika ranije je isticao da je teško predvideti koliko bi rat u Ukrajini mogao da traje, ali ih je više iznelo procenu da ništa ne ukazuje da je ruski predsednik Vladimir Putin promenio krajnje ciljeve operacije.

16:16

Amerika direktvno odgovorna?

Kina je pozvala američke vlasti da prestanu sa pokušajima da pokvare odnose između Rusije i Kine zbog ukrajinske krize.
16:12
Deklaracija o prihodima Dmitrija Peskova i njegove porodice za 2021. Tokom godine, predsednički sekretar za štampu je zaradio više od svog neposrednog pretpostavljenog – 14,5 miliona rubalja.
B92Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *