UŽIVO Stiže pojačanje ROSU; Srba sve više, donose im hranu i vodu; U toku hitna sjednica

133

Srbi sa Kosova i Metohije uznemirila su dešavanja na prelazima Jarinje i Brnjak, pošto su prištinske vlasti poslale naoružane jedinice ROSU.

One su od ponedeljka ujutru sa blindiranim vozilima raspoređene na prelazima, Jarinje, Brnjak, gde skidaju tablice srpskih registracija i menjaju kosovskim privremenim tablicama.

Situacija nije ništa bolja ni danas, a ROSU su poslale dodatne jedinice na prelaze.

Srpski ministri možda napuste Kurtijevu vladu?
Ekspert za srpsko-albanske odnose Fatmir Šeholi smatra da bi Vučić mogao da predloži srpskim ministrima da napuste vladu tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Najavili tablice, nema ih
Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova u ponedeljak najavilo da će danas biti moguće izdavanje probnih kosovskih tablica u svim registracionim centrima, u Lapljem Selu to nije slučaj. Ispred Registracionog centra nema gužve, ali tokom čitavog jutra dolaze građani koji se raspituju o preuzimanju probnih tablica.

Međutim, kako saznaje Radio KiM, službenicima u Registracionom centru još uvek nije stiglo obaveštenje i potvrda Ministarstva unutrašnjih poslova da mogu da izdaju ove tablice.

Gervala: “Jednostrani potezi Srbije”

Ministarka spoljnih poslova Kosova Gervala prenela je slovenačkom kolegi Anžu Logaru da su tenzije na Jarinju jednostrani potez Srbije, piše Koha. Kako je rekla Gervala, odluka Vlade tzv. Kosova koja se sprovodi je u skladu sa sporazumom koji su obe strane potpisale u Briselu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *