UŽIVO Ukrajinska vojska objavila novi snimak bombardovanja ruskih snaga na tlu VIDEO

„Ruski okupatori i dalje gube opremu i konvoje za potporu“, napisali su Ukrajinci na Tviteru.

14:17 –  Aleksej Navaljni osuđen na devet godina zatvora

Najistaknutiji ruski opozicionar Aleksej Navaljni osuđen je na devet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za proneveru novca i nepoštovanje suda.

14:00 – Eksplozije u Kijevu

Više snažnih eksplozija odjeknulo je danas tokom dana u Kijevu, glavnom ukrajinskom gradu u kojem vlada policijski sat.

13:55 – Ukrajinski predsednik pozvao papu da bude posrednik izmedju Kijeva i Moskve

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas papu Franju da bude posrednik u pregovorima izmedju Kijeva i Moskve, koja je krajem februara počela rat protiv Ukrajine.

“Cenili bi ulogu posrednika Svete stolice da se okonča ljudska patnja u Ukrajini”, napisao je Zelenski na Tviteru posle telefonskog razgovora sa papom.

13:22 –  Ruske novine: Hakovali su nas i objavili broj mrtvih vojnika koji nije tačan

Ruske novine “Komsomolskaja pravda” tvrdile su da je njihova veb stranica hakovana nakon što su se na njoj pojavile brojke o žrtvama sa ruske strane. U tekstu na “Komsomolskaja pravda” sajtu, pozivajući se na brifing ruskog Ministarstva odbrane, prvobitno je objavljeno da je ubijen 9.861 ruski vojnik, a 16.153 ranjeno.

Nijedan drugi ruski medij nije objavio ove brojke.

12:55 – Peskov odbacio optužbe da Rusija planira sajber napade

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas optužbe američkog predsednika Džozefa Bajdena da Moskva planira da izvrši sajber napade, kao odgovor na sankcije koje su joj uvedene.

“Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, uključujući SAD, Rusija se ne bavi državnim razbojništvom”, rekao je Peskov obraćajući se novinarima, a prenosi TAS S.

12:48 – Podoljak: Ukrajina se bori protiv varvara

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak oglasio se na Tviteru i poručio da se ovaj rat ne vodi zbog teritorija, trgovine ili embarga na naftu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.