Vasvija Vidović: Mehmedagićeva diploma je validna i važeća

108

Advokatica Vasvija Vidović, braniteljica dekana Američkog univerziteta Denisa Prcića, kazala je danas da je diploma iz Banje Luke direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića validna i važeća.

“Osnovna pretpostavka optužnice jeste da je diploma koju je izdao Univerzitet u Banjoj Luci nevažeća, pri čemu se gubi iz vida da je diplomu, koju su u inspekcijskom nadzoru poništili inspekcijski organi, u upravnom sporu preispitivao Okružni banjalučki sud, koji je poništio odluku inspekcijskih organa”, rekla je Vidović.

Ona je naglasila da je diploma, prema podacima koje ima, validna i važeća te da su po toj diplomi isplaćivane plate.

“Prema tome, ne može se u tom segmentu govoriti o imovinsko-pravnoj koristi, time ni o bitnijim obilježjima krivičnog djela, zloupotrebi službenog položaja, nego o krivičnom djelu eventualnog krivotvorenja službene isprave, odnosno upotrebe tog krivotvorenja, što je još uvijek na nivou osnova sumnje”, istakla je Vidović.

Danas je u Sudu BiH bilo održano ročište Denisu Prciću o produženju pritvora. Sudija će donijeti odluku u narednom periodu. On je, između ostalog, osumnjičen da je omogućio nezakonito sticanje diplome Osmanu Mehmedagiću.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *