VAZDUŠNA FLOTA U BORBI SA VATRENOM STIHIJOM Iranskii, azerbejdžanski i ruski avioni gase požare po Turskoj VIDEO

Ruska Federacija, Azerbekdžan i Iran poslali su svoje letelice u Tursku kako bi tamošnjim vatrogascima pomogle da obuzdaju vatrenu stihiju koja proždire šume, kuće uz obalu Egejskog mora, ali i u unutrašnjosti.

Kolike su razmere požara govori da je Ruska Federacija poslala tri specijalozvana aviona za gašenje požara Beriev Be -200 koji su angažovani na gašenju vatrene stihije oko Marmarisa, a danas u Tursku sleteo je i Iljušin IL-76 Službe za vanredene situacije koji učestvuje u gašenju požara.

https://twitter.com/i/status/1421194947479445506
Sličan avion poslao je i Iran, a letelice se vodom na aerodromu pune iz citerni, dok amfibijske letelice Beriev Be-200 sleću na more.

https://twitter.com/i/status/1421508643950841859
Koliko je situacija sa požarima ozbiljna, govori i video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi avion Beriev Be -200 kako posle uzimanja vode poleće dok na bliskom radtojanju od njega prolazi jedirlica na kojoj osobe zbog buke i poletanja počinju da vrište dok avion juri da izbaci tone vode na vatrenu stihiju.

U gašenju požara za sad angažovani su i helikopteri turske Žandarmerije.

https://pbs.twimg.com/media/E7pILfuXMA8DwY_?format=jpg&name=900×900
Kako je saopšteno rusko ministarstvo odbrane i ruska služba za vanredne situacije odlučili su da ogovore na tursku molbu za pomoć slanjem ukupno 11 aviona da učestvuju u gašenju požara. Na prvoj liniji borbe sa vatrenom stihijom angažovana su za sad četiri ruska, jedan auerbejdžanski i jedan iranski avion.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.