Veliki požar u Podgorici: Izgorio objekat IDEA i radnja elektro opreme, vatra prijetila i kućama VIDEO

145

U objektu Idea u Ulici Cetinjski put u podgoričkom naselju Donja Gorica, u 1.45 časova izbio je veliki požar u kome srećom nije bilo povrijeđenih. Izgorjela je radnja marketa Idea i elektro opremem a bile su ugrožene i susjedne kuće i objekti.

Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da iz objekta Idee izlazi veliki dim.

“Izlaskom posade na licu mjesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmjera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni dio objekta i velika prijetnja širenja požara na susjedne povezane objekte među kojima i objekti stanovanja”, navode iz Službe.

Obzirom da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca, a u ispomoć su im pristigle kolege iz Službe zaštite i spašavanja Cetinja i Danilovgrada.

“Pripadnici Sluzbe uspjeli su da odbrane susjedne objekte, magacin supermarketa Idea i i objekat Puna kuća su bili zahvaćeni požarom”, navode iz Službe.

Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susjedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razređivač, boje i lakovi).

“Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija. Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija”, navode u Službi.

Požar je stavljen pod kontrolom u 4.36 h, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje jos uvijek tinjaju.

S.Đukanović

 

 

 

FOTO: Služba zaštite i spašavanja
FOTO: Služba zaštite i spašavanja

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *