/VIDEO/ Murarović na televiziji A1 o novoformiranoj listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”

331

Grupa birača iz Novog Pazara i sandžačkih opština odlučila je na sastanku Inicijativnog odbora, koji je održan danas u Sjenici, da na predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće izađe sa listom “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”. Odlučili su da kandiduju listu sa 35 kandidata, te najavili da će tokom naredne nedelje prikupiti potpise.

Sastankom je predsjedavao prvi na listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović i članovi predsjedništva Inicijativnog odbora: Fadil Nikšić i Nusret Nuhović iz Sjenice, Samir Tandir iz Prijepolja i Isa Nurović iz Novog Pazara. Admir Muratović ja nakon ovog sastanka gostovao na televiziji A1, gdje je kazao, da je, tu stranku napustio isključivo zbog klana Kurtovića.

“Stranku SPP sam napustio onog momenta kada je na poslednjoj sednici, predsedništva te stranke podržan klan Kurtovića iz Sjenice, za koje se zna, za koje postoje dokazi i priznati su dokazi da su vršene malverzacije”, istakao je Muratović.

On naglašava, da onog trenutka kada je Muftija preselio, oni koji su navikli da budu šefovi, a ne da imaju odgovornost, iz tog razloga, ambijent se promenio.

“O tome svedoče podaci, a to su i oni sami potvrdili, da je dva i po miliona evra dato klanu Kurtović, navodno to se vodi kaon dug od ranije”, kaže bivši član SPP-a. Gostovanje možete pogledati na video linku ispod teksta.

U slučaju da ne čujete ton prilikom reprodukcije video snimka, ton možete čuti na ovom linku—->>> DIREKTAN LINK VIDEO SNIMKA.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *