(VIDEO) Biševac: Vazduh je za 30% manje zagađen u odnosu na 2021. godinu i to je lako proveriti

139

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su budžet za narednu godinu u iznosu od oko 3,6 milijardi dinara, uz planirani suficit u iznosu od 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac kaže da je budžet ovog grada najvažniji dokument kojim se planiraju prihodi i rashodi za narednu godinu, a kako ističe, želje su mnogo veće od mogućnosti, odnosno da su potrebe veće nego što ima novca u budžetu, te je važno odrediti prioritete za šta će se novac trošiti.

“Prioriteti su bili investiranje, poboljšanje uslova života, pre svega infrastruktura u Novom Pazaru, te je ove godine 730 miliona dinara izvojeno za investicije, što je 48 miliona više u odnosu na ovu godinu”, rekao je Biševac.

Najviše novca izdvojeno je za investicije, što je ovom gradu i potrebno.

“Kada govorimo o investicijama u pitanju je komunalna infrastruktura, vodovodna, asfaltiranje puteva, kako bi što pre stvorili bolje uslove za život građanima Novog Pazara”, naglasio je gradonačenik Novog Pazara.

Pored brojnih ulaganja u ovaj grad, Biševac je istakao da Gradska uprava uradila najviše, kako bi se smanjila zagađenost vazduha, ali kako Biševac dodaje, zagađenje vazduha se najviše oseća tokom grejne sezone.

“Izgradnjom toplane na biomasu i izmeštanjem iste iz centra grada, drastično se smanjilo zagađenje vazduha, a to i podaci govore, da je zagađenje vazduha ove godine smanjeno u odnosu na 2021. godinu”, kazao je Nihat Biševac.


Aiša Alić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *