(VIDEO) Drama kod Slavonskog Broda: Nastavnica željela ući u školu bez COVID potvrde, policajci je uhapsili jer ih je snimala

126
Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu, ističe direktorica škole Danijela Erić

Društvenim mrežama od jutros se širi snimka iz hrvatske općine Garčin na kojoj se vidi kako policajci privode mlađu žensku osobu. U inicijalnoj informaciji rečeno je kako se radi o nastavnici koja je privedena jer nije imala COVID potvrdu.

Lokalni portal SBplus objavio je kako se incident dogodio ispred zgrade Osnovne škole “Vjekoslav Klaić” u Garčinu kod Slavonskog Broda. Ali, pišu kako su policijski službenici morali primijeniti silu i uhapsiti nastavnicu koja ih je snimala jer su intervenirali nakon što je u školu željela ući bez COVID potvrde.

Problemi su, potvrdila im je direktorica, počeli već jučer – u Područnoj školi Klokočevik.

-Jučer je u Klokočevik na nastavu došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu škole nije željela predočiti potrebnu dokumentaciju. Pitali smo je ima li covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test, no nije nam na uvid dala ništa od toga. Dalje smo samo nastavili raditi svoj posao. Prema uputama Ministarstva, Odluci Stožera, uputama Nastavnog zavoda za javnog zdravstva, nismo je mogli pustiti u zgradu škole, rekla im je direktorica, piše portal Jutarnji.

Rekla je kako su imali spremnu službenu bilješku za takve slučajeve kada osobe dođu na radno mjesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno, kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao.

– Jučer su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njihova ponašanja, bila sam prisiljena pozvati policiju. Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo niti slutili da bi mogle završiti uhićenjem, dodala je.

Oslobođenje.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *