VIDEO DŽENAZE UBIJENE TRUDNICE Hamide: Nema ko nije pustio suzu u Lipljanu

954

Sokol Halili, koji je izvršio samoubistvo dva dana nakon što je ubio trudnu suprugu Hamide Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini, sutra će njemu biti dženaza .

Policija je otkrila i detalje pokušaja hapšenja Halilija u njegovoj porodičnoj kući u Štimlju. Ubica supruge je odbio da se preda i nakon kraćeg razgovora sa članovima porodice i pregovaračkim timom presudio sebi metkom iz pištolja. Prethodno je policija uspjela da nagovori članove porodice da napuste kuću.

Otac Sokola Halilija otkrio je za medije na albanskom da je nagovarao sina da se preda.

– Došao je kući dok ga je policaja tražila. Pokušavao sam da ga ubjedim da se preda policiji, a potom da pusti da se zakon bavi njime, ali nije prihvatio – rekao je otac.

Dodaje da mu je Sokol rekao da želi da ode u policijsku stanicu u Štimlju i tamo izvrši samoubistvo.

– Rekao mi je da će nakon što napiše oproštajno pismo otići u dvorište policijske stanice da izvrši samoubistvo – rekao je otac.

Hamida Magaši sahranjena je juče u rodnom Lipljanu.

Imam lipljanske džamije Vehbi Gajtani, nakon sahrane, izjavio je za lokalne medije, da je rahmetli Hamida Magaši, koju je ubio njen suprug, sahranjena sa bebom u njenoj utrobi.

– Beba nije izvađena iz materice. Dozvoljeno je da bude sahranjena, iako nije rođena, jer je umrla smrću svoje majke – rekao je Gajtani.

Dok je zemlja prekrivala telo Hamide Magaši, koja je trebalo da postane majka za nekoliko dana, nema ko nije pustio suzu. Policajci, koji su obezbjeđivali dženazu, skidali su kape dok je prolazilo vozilo sa kovčegom nesrećne devojke.

Hamide Magaši (35), podsjetimo, ubijena je u sredu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Mjesecima trpjela zlostavljanje

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lipljanju. Dan prije ubistva otišla je na kliniku u Prištini na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sledeće nedelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Hamide se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.

(Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *