VIDEO/ GRAĐANI NOVOG PAZARA OGORČENI! Radnici koji uređuju plato na Trgu prosipaju otpad u reku Rašku

202

NOVI PAZAR – Snimak radnika novpazarake kompanije koja izvodi radove na platou pored reke Raške postao je viralan. Na njemu se vidi kako uposlenik kompanije gura kolica 10 metara niz reku, i prosipa šut i otpad ispod mosta, direktno u Rašku.

Radove na uklanjanju javnog toaleta i uređenja tog dela toka Raške izvodi kompanija “Delić izgradnja”, koja je ponudom od 30,5 miliona dinara pobedila na tenderu lokalne samouprave.

Iako se u tenderskoj dokumentaciji izričito navodi da se sav šut nastao rušenjem i izvođenjem radova mora odvoditi na desetak kilometara udaljenu deponiju, radnici vođeni parolom “reka nosi sve” prosipaju šut u nju.

Projektom uređenja obala Raške u centru Novog Pazara predviđeno je rušenje javnog toaleta, koji godinama nije bio u funkciji, a potom i da se obale Raške preurede u vidu tribina, prekrivenih granitnim i behaton pločama.

Planirana je i sadnja 10 katalpi, sejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cveće, ograde, korpi za otpatke i zamena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.
Radovi bi trebalo da traju 90 dana.

Indeks.online.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *