/VIDEO/ Isplivao BOLESTAN SNIMAK sa Balenciaga revije koji dokazuje KOLIKO JEZIVE IDEJE imaju

181

Praktično nikada nijedan skandal u modnom svetu nije dosegao razmere kao ovaj u čijem se središtu španski brend Balenciaga. Bes javnosti je takav da se u pitanje dovodi čak i budućnost brenda, a internet korisnici ne prestaju da pronalaze nove dokaze da sa čitavom idejom koja stoji iza ove modne kuće nešto ozbiljno nije u redu.

I ranije je bilo simptomatičnih, prilično bizarnih, pa i jezivih detalja na njihovim revijama i u vizuelnom identitetu, ali to nikada nije doprlo do širokih masa. No, u jeku optužbi da su u najnovijoj kampanji zloupotrebili mališane i seksualizovali decu isplivali su brojni sporni snimci i fotografije.

Jedan od snimaka nastao je neposredno pred početak Balenciaga revije, a prikazuje manekenka koji otkriva sadržaj torbe koju nosi. On kao rekvizit nosi lutku devojčice, dok u torbi ima i cuclu, plišanu igračku i pelenu koje su poprskane krvlju, a sve izgleda prilično jezivo, posebno u svetlu toga što sadržaj torbe niko ne vidi, pa se nameće pitanje zašto su odabrani baš ti predmeti?

Kako to zapravo izgleda pogledajte u priloženom snimku, a mi prenosimo komentar Lendon Starbak, aktivistkinje za zaštitu dečjih prava, koja je ovaj video i podelila. “Ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje zašto je lažna beba u torbi na modnoj reviji za odrasle. Jedino objašnjenje je zašto se deca pretvaraju u umetnički izraz jeste što nemaju poštovanja prema deci. Zlostavljanje i eksploatacija dece nisu umetnost ili moda. To je demonsko i predstavlja zlo. Ništa od ovoga nije novo. Već dugo smo svedoci toga u Holivudu, zabavnoj i modnoj industriji. Jednostavno nismo obraćali dovoljno pažnje, a oni koji su govorili o tome bili su ignorisani ili prozvani teoretičarima zavere”, napisala je ona.

Izvor:Zena.blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *