VIDEO Kraljevska garda u Londonu pregazila dijete

144

Glasnogovornik ministarstva brani gardista za kojeg kaže kako je radio svoj posao. Dodao je i kako je vojnik pokušao preskočiti dijete i da se kasnije uvjerio je li u redu. To se na snimci ne vidi

Pripadnici Kraljevske garde kod Londonskog tornja u dvosatnoj smjeni marširaju svakih 10 minuta. Tijekom tog marša nitko i ništa ne smije im stati na put. Recite to dječaku sa snimke.

Društvenim mrežama širi se video u kojem je pripadnik kraljevske garde pregazio dijete koje mu je stalo na put. Prije toga se čuje da su vojnici uzviknuli ‘Make way’.

Pogledajte video: Garda pregazila dijete

Snimka je nastala kod Londonskog tornja.

Grupa turista fotografirala je gardiste tijekom marša. Glasnogovornik ministarstva brani gardista za kojeg kaže kako je radio svoj posao. Kaže kako su gardisti na vrijeme upozorili građane da naprave mjesta i sklone se.

– Vojnik je pokušao preskočiti dijete. Provjerio je kako je i kad se uvjerio da je sve u redu, nastavio je svoju dužnost – rekli su iz ministarstva, no taj dio se na snimci ne vidi.

Preko 300 godina štite rezidencije

U Kraljevskoj gardi pomno su odabrani ljudi, iskusni vojnici.

Zaduženi su za zaštitu kraljevskih rezidencija u Velikoj Britaniji. Poznati su po crvenim odorama i šeširima od medvjeđe kože, a tijekom hladnijih dana nose duge sive kapute. Kraljevske rezidencije štite preko 300 godina.

Podizanje puške je posljednja opomena

Ne smiju odgovarati na upite turista niti imati bilo kakvu interakciju. Ponašaju se strogo prema pravilima i uputama.

Kod Londonskog tornja imaju dvosatnu smjenu tijekom koje ne smiju jesti, piti, pričati, sjesti niti leći.

Svakih 10 minuta marširaju i nitko im ne smije stati na put. Ako vide da im je netko na putu, slijedi upozorenje, vika ili glasno stupanje. Podizanje puške posljednja je opomena nakon čega gardisti imaju pravo zadržati čovjeka koji im je stao na put.

Ako ga prije toga ne pregaze.

Marko Šnidarić, 24sata.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *