VIDEO/ NEMA MIRA IZNAD CRNOG MORA Francuski Rafal i Miraž krenuli prema ruskoj granici! Data uzbuna, Su-27 poleteli u susret

268

Ruski borbeni avioni crnomoske flote koji kontrolišu vazdušni prostor oko Krima i nad Crnim morem danas su presreli dva borbena aviona francuskog vazduhoplovstva koji su se približili državnoj granici Ruske Federacije.

Za identifikaciju vazdušnih ciljeva i sprečavanje narušavanja državne granice Ruske Federacije u vazduh su podignuti lovci Su-27 iz sastava PVO Južnog vojnog okruga.

Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne mete kao dva taktička lovca „miraž-2000“ i „rafal“, kao i avion tanker C-135 Francuske i sproveli ih iznad Crnog mora.

 

“Nakon skretanja stranih vojnih aviona sa smera državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom. Letovi ruskih lovaca izvedeni su u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez ukrštanja vazdušnih puteva i opasnog zbližavanja sa avionima stranih država”, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Kurir.rs/A.Mlakar
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *