(Video) Nevjerovatno atraktivni kruzer uplovio u Bar: Brod sa trkačkom stazom, vodenim parkom, arenom….

156

Kruzer “Norwegian Bliss” jutros je uplovio u barsku luku i biće na vezu Port of Adria. Prema nezvaničnim saznanjima u barskoj luci biće oko mjesec dana.

Norwegian Bliss je inače konstruisan da promijeni klasično putovanje gdje prava zabava počinje tek onda kada se iskrcate sa broda, otkrijete neki novi grad i slično.

Ovaj masivni kruzer i putovanje do jedne destiancije čini iskustvom za pamćenje, podižući zabavu na brodu na jedan sasvim novi nivo.

“Opremljen nevjerovatnim atrakcijama, ovaj kruzer će vam dokazati da vam na pučini nikada ne može biti dosadno.

On nas podsjeća na plutajuće luksuzno odmaralište, koje vrlo vjerovatno, barem jednim dijelom sebe, nećete željeti da napustite”, kaže proizvođač-

Norwegian Bliss sadrži najveću trkačku stazu, vodeni park sa toboganom, laser tag arenu i još mnogo toga.

Ovdje će se održavati uživo nastupi brojnih zabavljača, a tu je i spa centar, veliki broj barova i loža.

Dok su vam na usluzi vaš lični konsijerž i batler koji će se pobrinuti da svaka vaša želja bude ostvarena.

Brod za krstarenje (ponekad i kruzerputnički je brod, čija namjena nije prijevoz osoba od jedne do druge luke odredišta, nego je namijenjen za uživanje u putovanju i sadržajima na brodu (krstarenje).

Brod za krstarenje pristaje na svojem putu u lukama nekoliko zanimljivih turističkih destinacija u određenom razdoblju. Danas je krstarenje postalo značajnim dijelom turističke industrije.

Brodovi za krstarenje mogu se klasificirati na temelju područja njihove namjene na morska i riječna plovila. Postoje različiti načini za kategoriziranje plovila.

Dijele se prema veličini, poslovnim modelu i uobičajenim načinu života gostiju. Ovisno o interesima, starosnoj dobi i financijskim mogućnostima gostiju brodovi mogu biti namijenjeni za luksuzni ugođaj, avantureobrazovanjekulturuzabavušportske aktivnostiwellness ili rekreaciju.

Veličina broda, oprema i posada na brodu je prilagođena ciljnoj skupini turista.

Najveći kruzer na svetu plovi Mediteranom

„Morska simfonija“, čija izgradnja je trajala pune tri godine, plovi Mediteranom. Na prvo putovanje najveći kruzer na svetu krenuo je iz Barselone.

Vlasnik plovila je kompanija „Rojal Karibijan“, a kako piše Si-En-En travel, najveći kruzer na svetu dugačak je više od 362 metra, a može da primi oko 6.680 gostiju i 2.200 radnika na brodu, što je gotovo 9.000 ljudi.

Na ovo impozantno plovilo smeštena su 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.

Brod ima 18 paluba što, objasnio je Bolvin Jeung direktor ispostave „Rojal Karibijana“ u Hongkongu, čini sve prisutne da se osećaju lagodno i da ne osećaju kao da je brod prenatrpan ljudima.

„Kao zgrada, zar ne? Postoje 24 lifta i sedam delova. Svaki deo ima sopstvenu specifičnost i samim tim, tendenciju da prirodno podeli putnike“, rekao je Jeung.

Među takvim delovima broda je, na primer, solarijum za odrasle ili centralni park ukrašen sa 20.000 tropskih biljaka, ili vodeni park.

Ovaj brod pruža niz uzbudljivih usluga, među kojima su lavirint iz kog treba izaći, simulacije surfovanja, ali kruna svega je Ultimativni ambis – najviši tobogan ikada napravljen na kruzeru, koji se nalazi na skoro 46 metara iznad nivoa mora.

Spuštanje sa vrha tog tobogana do dna traje 13,14 sekundi.

Na brodu su i plesni i muzički umetnici koji svojim nastupima pružaju prisutnima dodatni užitak.

Kada je reč o smeštaju, prvo mesto nosi „Ultimativni porodični apartman“ na dva nivoa, dečji deo u raznolikim bojama koji sadrži tobogan u sobi, privatni bioskop, sto za stoni tenis i zid od „lego“ kockica.

Sa druge strane, deo za odrasle je dupleks za osam osoba koji izlazi na privatni balkon sa đakuzijem, a ukoliko gosti zatraže, dobiće ličnog batlera koji će voditi računa o celoj porodici, kao i ličnog fotografa, „glavnog instagramera“, koji će se postarati da imaju prelepe fotografije, piše Si-En-En

Ove godine, brod koji je svoje prvo putovanje započeo iz Barselone, putovaće do Palma de Majorke, italijanske Firence, Pize, Rima i Napulja, a na jesen će ploviti do Majamija na Floridi, nakon čega će započeti krstarenje Karibima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *