/VIDEO/ POTRAGU ZA DJECOM OTEŽAVA MUTNA TARA, TEREN PRETRAŽUJE I DRON

309

Nastavljena je potraga za dvoje maloljetne djece koja su ispala iz vozila nakon slijetanja u kanjon Tare. Kako javlja repoter Televizije Crne Gore (TVCG), nema nikakvih naznaka o tome gdje bi djeca mogla biti. Od pretraživanja terena se neće odustati. U međuvremenu, smrskano vozilo je danas izvučeno iz kanjona rijeke.

Podsjećamo, u nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja J.V, a jedno dijete je izvučeno sinoć iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil iz, za sada neutvrđenih razloga, sletio u kanjon.
TVCG je javila da se čak dronom obavlja pretraga kako bi vidljivost bila bolja, pošto Tara zbog brzaka onemogućava ronioce da imaju bolju vidljivost.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Žabljaka Drago Popović rekao je da ne odustaju od potrage, a da su splavovi i oprema u punoj funkciji.
On je rekao da su ronioci iz Bijele pretražili rijeku u dužini od oko četiri kilometra, kao i da su dobrovoljci i splavari raspoređeni u priobalnom dijelu.

Reporter TVCG javlja da se veliki broj ljudi, prijatelja i rodbine okupio na mjesto nesreće.
Ekipe spasilaca, kako javlja TVCG, tragaju za sedmogodišnjom djevojčicom i dvoipogodišnjim dječakom. Gorska služba zaštite i spasa i ronioci iz Bijele na mjestu nesreće su sa opremom.
Potragu otežava mutna voda, pa je roniocima nepregledna Tara.
Podsjećamo, na mjestu nesreće bila je i dežurna tužiteljka u pljevaljskom Osnovnom državnom tužilaštvu Sanja Golubović.

Ona je juče oko 17:30 obaviještena od službenika policijske stanice Žabljak da je došlo do slijetanja jednog vozila u kanjon rijeke Tare.
“Izašla sam na lice mjesta sa ekipom za uviđaj. Zatekli smo vozilo koje je već bilo u kanjonu rijeke Tare, vozilom je upravljala ženska osoba koja je stradala. U vozilu se nalazilo troje djece. Jedno dijete je izvučeno iz kanjona Tare i prevezeno do Opšte bolnice u Pljevljima radi ukazivanja pomoći dok se za dvoje djece i dalje traga”, rekla je Golubović za TVCG. Video možete pogledati ispod teksta, u slučaju da ne čujete ton snimka, video link možete pogledati i ovdje—->> VIDEO LINK

Izvor: RTCG
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *