/VIDEO/Psi lutalice na Pešteru kolju na desetine grla stoke: Muke stočara nikoga ne interesuju

180

Psi lutalice na Donjoj Pešteri u opštini Tutin stvaraju ogromne probleme vlasnicima stoke, budući da su bez nadzora oni napadaju stoku na livadama i često ubiju po nekoliko desetina grla. Takva situacija se godinama ne riješeva, jer kako kažu mještani, ni policija ni lovočuvari ne žele da pomognu u riješavanju ovog problema.

„Kada nađem 5-10 jagnjadi prevremeno rođenih duša me boli. Neko iz grada sigurno misli, ma šta ovaj čovek priča“, žali se Muzafer Caković iz sela Melaje.

Njegove muke izgleda nikoga ne interesuju. Njegove ovce, a ima ih više od 300, nisu sigurne na ispaši, jer psi lutalice, ali i psi koji idu sa lovcima, kako Kaže Muzafer, upadaju u njegova stada i plaše ih.

„Kerovi tih krivolovaca napravili su mi haos od stoke. Kada utrče među ovce to napravi metež, skaču preko žica“, kaže on.

Naglašava da je najveći problem što niko ne reaguje, niti ima kome da se obrati.

„Zvao sam policijsku stanicu a oni mi kažu što nas zoveš, zovi lovce. Zovem njih, oni kažu mi nemamo veze s tim. Predao sam 20 prijava u SUP, to niko nikada nije pokrenuo. Ne zanima ih. Pogledajte tv prilog ispod teksta.

Izvor Nova
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *