(VIDEO) Putinu neartikulisano TRZA I CUPKA NOGAMA, sagovornik ne može da prestane da gleda šta radi: Novi snimak podgrejao spekulacije o zdravlju ruskog lidera

214
Snimak sastanka ruskog i tadžikistanskog predsednika podstakao je nove glasine da je Vladimir Putin možda bolestan.

Putin cupka nogomFOTO: KATHERINE HERSCH @THATKHERSCH / TWITTER
Putin cupka nogom

Na snimku koji se delio ruskim medijima i do kojeg je došla ukrajinska novinska agencija “Dnevne ukrajinske vesti” vidi se kako Putin stalno “trza” i “cupka” nogama tokom razgovora sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom.

“Njuzvik” navodi da je ovo u suprotnosti sa Putinovim uobičajenim ponašanjem i da je to verovatno primetio i sam Rahmon, jer se na snimku vidi da on gleda u noge ruskog kolege.

“Ekspres” piše da je “natečeni” Putin stalno udarao desnom nogom o pod. Profesor Erik Bjusi, stručnjak za govor tela Tehnološkog Univerziteta Teksas, rekao je za “San” da vidi “zapanjuće oslabljenog Putina u poređenju sa čovekom kojeg smo posmatrali pre nekoliko godina”.

Ruka koja se trese i ćebe na paradi

Glasine da je Putin ozbiljno bolestan cirkulišu već dve godine, ali su poslednjih nedelja dobile na zamahu, nakon klipa od 18. februara na kojem se vidi kako se ruskom predsedniku trese ruka dok se pozdravljao sa beloruskim Aleksandrom Lukašenkom u Moskvi.

I snimci sa Putinovog sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom u aprilu, na kojem se vidi kako se ruski predsednik “grčevito drži za sto”, dodatno su potpirili glasine o njegovom zdravlju.

A tokom parade povodom Dana pobede 9. maja u Moskvi primećeno je kako Putin naizgled ima problema sa hodanjem, dok su posmatrači ukazali da je sedeo prekriven ćebetom.

Iako su snimci podstakli spekulacije da Putin možda boluje od Parkinsonove bolesti, neurogenetičar Instituta za istraživanje demencije Džon Hardi rekao je “Dojče veleu” da ruski predsednik po njegovom mišljenju nema znakove tog oboljenja.

FOTO: SERGEI GUNEYEV / PROFIMEDIA

Spekulacije

“Njuzvik” navodi da je politički analitičar Valerij Solovej dugo tvrdio da je Putin oboleo od raka i Parkinsonove bolesti i da je u februaru 2020. imao hitnu operaciju. I nezavisni ruski “Proekt medija” je početkom aprila objavio da je grupa lekara, među kojima je bio i hirurg za rak štitne žlezde, pratila Putina na putovanjima u rezidenciju u Sočiju od 2016-2019.

U tom izveštaju se nije direktno tvrdilo da je Putinu dijagnostikovan rak ili neka druga bolest, iako je Kremlj tog meseca porekao da je Putin imao operaciju raka štitne žlezde, prema “Moskov tajmsu”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *