VIDEO/ RAT GRADOVA Ukrajinci raketama napali Belogorod! Eksplozije odjekuju gradom! Rusi se osvetili Iskanderima po Harkovu

137

et osoba je poginulo, četvoro je ranjeno, oštećeno 11 stambenih zgrada i 39 privatnih kuća od kojih su neke sravnjen sa zemljom, crni je bilans sinoćnjeg i jutrošnjeg raketnog napada ukrajinske vojske na Belgorod, grad u Rusiji koji je od Harkova udaljen 70 km.

Naime, ruska PVO oborila je dve strateške bespilotne letelice Tu 141 Striž kod Kurska koje se lansirane sa ukrajinske teritorije u dubinu ruske, pre samog napada.

Paralelno sa tim usledio je raketni napad na Belogorod . Nagađa se da je ovo Ukrajinska osveta za napad na Kijev, Harkov, Kremenčuk i Odesu ove nedelje.

Za sad nema potvrde da li je Belogorod raketiran višecevnim raketnim sistemima američke proizvodnje HIMARS ili su u pitanju taktičke balističke rakete Točka U. Neki navode da je u pitanju VBR BM-27 Uragan.

Ruska strana izvela je u ranim jutarnjim časovima raketni napad balističkih raketama Iskander M i K po Harkovu. Nad gradom se vije gust crni dim. Za sad nema informacija o stradalima.

Kurir.rs/A.Mlakar
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *