/VIDEO/ Skandalozno skandiranje igračima iz Plava – “Ua Turci”, “majku vam j****”…

420

Fudbaleri Petrovca savladali su Jezero 2:1 na otvaranju 14. kola Meridianbet 1.CFL u subotu. Međutim, ovu utakmicu, nažalost, obilježilo je skandalozno dobacivanje fudbalerima Jezera iz Plava.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji pokazuju da su se pred početak utakmice u subotu mogle čuti nacionalšovinističke pjesme, ali i dobacivanje igračima iz Plava – “Ua Turci”, “majku vam j****”…

Aktivistkinja ženskog i mirovnog pokreta Crnogorski ženski lobi Aida Petrović oglasila se na Facebook-u ovim povodom.

“Zašto su se se juče puštale nacionalšovinističke pjesme pred početak utakmice FK Petrovac i FK Jezero iz Plava i kakvi su se fašistički uzvici mogli čuti tokom utakmice”, upitala je ona.

“Lijep, sunčan dan. Dočekuje se Jezero iz Plava”, navodi se u opisu jednog videa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Бунт Црна Гора (@bunt_cg)

Takođe, na snimku koji je objavio bivši glavni imam Islamske Zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić čuje se dobacivanje fudbalerima Jezera – “Ua Turci”, “majku vam j****”, dok se igrači Petrovca da pobijede “Turke” bodre riječima “Ajmo Srbi”.

Kadribašić je u tvitu označio ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića kao i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića koje je pitao “hoće li se šta uraditi po ovom pitanju”.

Đurović je odgovorio da je ono što se čuje na videu “bruka i sramota”.

“Samire, to je bruka i sramota šta drugo da ti kažem. Delegat utakmice je trebalo odmah da reaguje. Na sreću Samire u Crnoj Gori je puno više lijepih primjera suživota što bi trebalo takođe isticati”, naveo je Đurović.

O dešavanjima na utakmici Petrovac – Jezero još se niko nije zvanično oglasio.

Izvor CDM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *