/VIDEO/ Srbin s leđa krenuo na navijačicu sa zastavom Albanije, ubrzo je žestoko zažalio

576

Utakmica između Švicarske i Srbije izazvala je veliku pažnju širom svijeta, a ponovo smo na terenu, tribinama i ulicama vidjeli zaista nevjerovatne scene koje nemaju previše veze sa sportom.

U meču između Švicarske i Srbije viđen je pravi spektakl na terenu. Očekivano, bilo je i stvari koje nemaju previše veze sa sportom, a nervoza se prenijela i na ulice Ciriha.

Albanska dijaspora je na ulicama ovog švicarskog grada slavila pobjedu nad Srbijom, a na ulicama je došlo i do nereda te žestokih sukoba između navijačkih grupa.

Snimak iz Ciriha pokazuje da je bilo zaista brutalnih sukoba. Na videu koji se pojavio jedan srpski navijač krenuo je na navijačicu koja je sa zastavom Albanije izašla na ulicu.

On se pojavio iza njenih leđa, pokušao je nešto napraviti sa razvijenom srpskom zastavom, ali to mu nije bila pametna ideja.

Uslijedila je reakcija nekoliko Albanaca koji su bili iza djevojke. Krenuli su na srpskog navijača i poprilično je zažalio što je uopšte pokušao išta napraviti.

Treba istaći da je i u drugim evropskim gradovima bilo nereda. Tako je u Beču došlo također do žestokih sukoba i zaista jezivih skandiranja na ulici.

Podsjetimo, na utakmici između Švicarske i Srbije skandal je napravio i selektor Orlova Dragan Stojković Piksi.

Legendarni fudbaler pao je u očima mnogih zbog psovanja šiptarske majke švicarskim igračima, a na terenu je došlo do sukoba između fudbalera.

U glavnoj ulozi je bio Granit Xhaka. On je došao u sukob s većinom reprezentativaca Srbije, pokazivao je međunožje i uputio je psovke.

Pažnju je privukla i njegova majica s natpisom Jashari koja je u Srbiji prikazana kao velika provokacija, pa je navodno i FIFA spremna pokrenuti postupak protiv švicarskog fudbalera.

Izvor:
Sportsport
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *