/VIDEO/ Tokom proslave Noći vještica 146 osoba poginulo, više od 150 povrijeđenih

155

U velikoj gužvi tokom proslave Noći vještica u kraju Seula (Južna Koreja) poznatom po noćnom životu poginulo je 146, osoba, a 150 je povrijeđeno, rekli su zvaničnici, prenosi BBC.

Dok BBC navodi da „nije još jasno šta je uzrokovalo incident“, agencija Rojters navodi da je došlo do stampeda u uskoj ulici.

Agencija Jonhap citirala je hitne službe i navela da je više od 150 osoba povrijeđeno u distriktu Itevon u Seulu, prenosi BBC.

Snimci sa lica mjesta pokazuju vrjeće sa tijelima na ulicama, radnike hitne službe kako oživljavaju ljude i spasioce koji pokušavaju da izvuku ljude zarobljene ispod drugih ljudi.

Predsjednik Južne Koreje sazvao je hitan sastanak.

Navodno je u tom dijelu grada bilo oko 100.000 ljudi koji su slavili prvu Noć vještica bez maski od početka pandemije.

Objave na društvenim mrežama pokazuju neke ljude koji su govorili da je u tom dijelu grada bila tolika gužva da su se osjećali „nebezbjedno“.

Reporter BBC Hosu Li, koji je bio na licu mjesta, rekao je da je video mnogo medicinskog osoblja, ambulantnih kola koja su odvozila tijela.

Jedan lokalni novinar rekao je da je hitna poruka stigla na sve mobilne telefone u tom okrugu, upozoravajući ljude da se vrate kućama što prije zbog „nesreće blizu hotela Hamilton u Itevonu“.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *