(VIDEO) Zikret Trbalić radi na najvišem kranu u Njemačkoj

221

Kao što u New Yorku postoji američki Manhattan tako i mi na našem kontinentu imamo europski Mainhattan. Frankfurt ponosni vlasnik dva najveća nebodera u Europi.

Frankfurt je i jedno od najvažnijih prometnih čvorišta Europe. Avione možete čuti i vidjeti svake minute. To je grad koji u svakoj ulici ima neko gradilište a njemačka kompanija gradi zgradu FOUR koja će biti jedna od najviših zgrada u svijetu. Njeni tornjevi uzdižu se do 233 metra, nudeći neusporedivi pogled koji oduzima dah.

Taj pogled svakodnevno gleda i Zikret Trbalić iz Bosne i Hercegovine koji ima najviše radno mjesto u Njemačkoj. On je kranista bez kojeg ovaj njemački gigant ne može izgraditi najvišu zgradu u Frankfurtu piše Crna-Hronika.

Popularni Zijo, već godinama radi i živi u Frankfurtu sa svojom porodicom. Aktivni je član Njemačko-bosansko-hercegovačkog kulturnog udruženja “Sevdah” – Frankfurt na Majni gdje Zikret aktivno učestvuje u svim aktivnostima ovog udruženja. Svojim humanitarnim radom pokaže asimilaciji Bosanaca i Hercegovaca u Njemačkoj.

Zikret je u sretnom bratu sa Emirom s kojom ima i dva sina. Njegovi prijatelji za Zikreta imaju samo riječi hvali, a njemački poslodavac cijeni ga i uvažavao kao jednog od najistaknutijih i najvrijednih radnika ove kompanije.

“Zijo je jednostavno jedna dobra bosanska duša. Skroman i uvijek spreman pomoći svakom čovjeku. Aktivni je član jedinog hora za odrasle u Njemačkoj. Voli sevdalinku, pjesmu i naravno dobre ljude oko sebe. Drago nam je što je Zijo jedan od nas” – ističu njegovi prijatelji za portal Crna-Hronika

“Ništa bez Zije”

Kako ističu iz ove kompanije u 2023. godini bit će završena jedna od najviših zgrada u Frankurtu koja broji preko 600 stanova sa poslovnim kompleksom.

“Ovo je momentalno najviše radno mjesto u Njemačkoj na kojem sjedi Zikret

Pogledajte fantastične poglede koje Zikret zvani Zijo svakodnevno gleda na svom radnom mjestu.

Izvor Crna Hronika
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *