VOZAČ ZASPAO ZA VOLANOM. JEZIVI PRIZORI SA LICA MJESTA: Pogledajte šta je hrvatska policija zatekla na mjestu nesreće u kojoj je poginulo 10 osoba (FOTO)

218

U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda s ceste je sletio autobus kosovskih registarskih oznaka koji je vozio na redovnoj liniji Frankfurt-Priština. U nesreći je poginulo deset osoba, 44 ih je zaprimljeno u bolnicu od čega 15 u teškom stanju

Damir Trut, direktor civilne zaštite Hrvatske i Vili Beroš, ministar zdravstva bili su u bolnici u Slavonskom Brodu.
“U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli”, kazao je Trut.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je u nesreći bilo i djece.

“42 osobe su zaprimljene u bolnicu u Slavonskom Brodu, dvoje u Novoj Gradiški. Jedan putnik koji je hospitaliziran u Novoj Gradiški ima ozljedu kralježnice i dogovorio sam da ga se prebaci u Zagreb. Teško ozlijeđenih dosad je 15”, kazao je ministar dodajući da je moguće da neki koji su još u obradi dobiju kvalifikacije teških ozljeda.

Dodao je i da je u nesreći učestvovalo 15 maloljetnika, a jedna djevojčica je teže ozlijeđena.

Josip Samardžić, direktor bolnice, kazao je da se u bolnici trenutno za život bore dvije osobe.

“Imamo široku lepezu ozljeda. Dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja. Kako je ministar napomenuo imali smo već tri operativna zahvata, što ne isključuje i dodatne nakon temeljitije obrade. Pred nama je još veliki posao pomoći našim pacijentima, a moramo reći da smo aktivirali i psihološku pomoć od strane dječjeg psihologa i našeg psihologa’, kazao je Samardžić.

“14 putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj stanici, čekaju da im bude osiguran smještaj u objekt koji će osigurati Slavonsko-brodska županija”, kazao je Trut i potvrdio da je u autobusu bilo djece.

Šta je policija zatekla na licu mjesta pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *