Vučić i Dačić sa sinovima dogovorili „statešku saradnju“ – znači li to da je lider SPS u vladi?

178

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju sa sinom Danilom, Ivicom Dačićem i njegovim sinom Lukom uz koju je naveo da se “sprema za napornu nedelju”, ali i da je sa Dačićem “sve dogovorio vezano za stratešku saradnju partija”.

„Luka Dačić, moj Danilo i ja pijemo podnevno pivo, Ivica kafu, cigaru je sakrio da ne izgubi političke poene. Pošto smo sve dogovorili vezano za stratešku saradnju naših političkih partija, vrijeme je da se u Beogradu na vodi opustimo i pripremimo za napornu nedelju“, stoji u opisu fotografije na instagram profilu predsjednika.

Malo je i „bocnuo“ Dačića, rekavši da je lider SPS stariji od njega, ali i pohvalio da izgleda deset godina mlađe.

„Biće da je to zbog mog piva i vina“, napisao je Vučić.
Potvrda da Dačić ostaje u vladi?

Alkohol i porodična druženja u stranu, ova fotografija interesantna je iz još jednog razloga.

Naime, još uvek nije zvanično saopšteno da li će Dačić sesti u neku od fotelja u Nemanjinoj 11, ali na osnovu atmosfere sa ove fotografije, ali i medijskih spekulacija i Vučićevih izjava – to je gotovo izvesna stvar.

Socijalistima je od sada, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da pripadnu četiri resora, s tim da je lideru SPS Ivici Dačiću nuđen resor odbrane, ali je on tu ponudu odbio.

Kako navode naši izvori, on je izrazio želju da bude preuzme Ministarstvo spoljnih poslova, ali će najverovatnije biti ministar unutrašnjih poslova. On je tu funkciju obavljao u dva mandata – od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014.

Očekuje se da će u Nemanjinoj 11 ostati i Branko Ružić, ali nije poznato da li će u cjelosti zadržati svoj resor, budući da se priča o podijeli ministarstva na prosvetu i nauku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *