Vučić ima “novi problem” u Skupštini Srbije, on se zove Srđan Milivojević

209

Skupština Srbija završila je oko ponoći raspravu, nakon dvodnevne diskusije   o Izveštaju o pregovaračkom procesu sa “Privremenim institucijama samouprave u Prištini” od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Nakon što je predsjednik Skupštine zaključio raspravu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, napustio je skupštinsku salu. Poslanici su glasali za Izveštaj koji je predstavio Vučić. Očekivano, poslanici su prihvatili Izvšetaj s obzirom da je Vučić dobar dio radikalne “opozicije” već prebacio na svoju stranu. “Za” je glasalo 148 poslanika, “protiv” 57.

No, ono što je javnost u Srbiji primjetila, a i Vučić, je da su u skupštinskim klupama dobili “novi problem”. On se zove Srđan Milivojević.

Srđan Milivojević

Milivojević je diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo, koji se nakon osam godina vratio u srpski Parlament, kao poslanik Demokratske stranke. Predsjednik je Izvršnog odbora Demokratske stranke, a kao član “Otpora”, organizacije koja je srušila režim Slobodana Miloševića, hapšen je 42 puta.

Dijelovi Milivojevićevog govora u Skupštini danas se šire društvenim mrežama. Nema sumnje da su građani Srbije dobili još jedan glas razuma u državnom parlamentu, i to prilično glasan, jasan i direktan. Pogledajte i zašto…

Vučiću nije bilo nimalo ugodno slušati, dok su njegovi stranački podanici konstantno dobacivali dok je Milivojević govorio, no i u toj se situaciji nije dao omesti, pa je podsjetio “od koga im je to dobacivanje prešlo”…
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *