VUČIĆ: Moraćemo da krenemo sa trećom dozom vakcine

80

Moraćemo svakako da krenemo sa trećom dozom i zato molim epidemiloge da donesu odluku o tome što pre kada idemo na treću dozu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da imamo 1.300.000 slobodnih doza vakcine i da je to dovoljno. Zamolio je epidemiloge da donesu odluku o trećoj dozi i da reše pitanje da li će moći da se mešaju cepiva.

Predsednik je zamolio ljude još jednom da se vakciniši te dodao:

– Danas sam čuo za jednu devojku da je u teškom stanju, nije se vakcinisala. Nadam se da će to dete preživeti, ali vas molim, nikome od nas koji smo se vakcinisali ne fali baš ništa. Prekinite da govorite priče o čipovima, jer ćete tim pričama nekoga ubiti. Ostavićete dete bez majke, ili majku i oca bez deteta. Molim vas ne terajte u smrt druge ljude. Neko će poverovati u to što pričate o vakcinama i onda će umreti od korone – kazao je Vučić.

On je najavio i da stiže vakcina “Moderna” od oktobra ili novembra, a uskoro treba da izađe i “Sputnjik V” vakcina koja je proizvedena kod nas. Takođe, najavio je i postavljanje kamena temeljca za fabriku kineskih vakcina.

– Jutros smo imali 2,09 procenat zaraženih. Rastu brojevi i vidim da rastu svuda, govorim o ozbiljnim zemljama koje testiraju – rekao je predsednik Srbije.

On je objasnio i da će plate biti povećane kada ne budemo zatvoreni jer ne možemo oporaviti ekonomiju dok postoje antiepidemiološke mere.

– Ne treba nam da opet zatvaramo zemlju, ne treba nam zbog ekonomije – rekao je predsednik Srbije

– Ljudi isto misle da su lečenje platili kroz zdravstveno osiguranje, a nisu. Platili su 500-500 evra, a neko ko leži po 4 meseca – to košta i do 80.000 evra državu – kazao je on.

Mojnovisad.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *