Vučić: Neće biti “Europrajda” makar me zvao i Joe Biden lično

247

Aleksandar Vučić poručio je da preuzima punu odgovornost za neodržavanja “Europrajda” u Beogradu i čvrsto je na stavu da neće promjeniti tu odluku.

Na napetoj konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je, standardno, više ličila na rijaliti šou program, ispaljene su zapaljive populističke izjave koje su se najviše odnosile na predstojeći EuroPrajd, za koji Vučić tvrdi da će biti zabranjen “i tačka”.

Nakon što je pitanje postavila novinarka N1 Žaklina Tatalović, a predsjednik Srbije u svom maniru krenuo da joj odgovara sa povišenim tonom i uvredama – nazivajući njena pitanja lažnim i neuspjelim konstatacijama, javila se novinarka Pinka Gorana Uzelac koja je predsjednika Srbije, koliko god bizarno zvučalo, branila od Tatalović.

Jedno od pitanja obje novinarke odnosilo se na EuroPrajd i Vučićevu izjavu da ta manifestacija neće biti održana.

Vučić je tada izjavio da je Prajd zabranjen i da se ta odluka neće promeniti makar ga zvao i predsjednik SAD Joe Biden lično.

“Što se tiče tuča na ulicama, daćemo sve od sebe da ih ne bude, zato smo tako i reagovali. Šta je tu važno? Kao što ste vidjeli, kada ponestane argumenata, počinje vika i dreka. A to nisu argumenti, to vidimo svaki dan i kod jednih i kod drugih. Što više neistina i ponavljanja laži i što glasnije. Pristojni ljudi se povlače i kažu šta mi to treba, pustite Vučića da se bori protiv njih. Nemam stotinu ruku, ne mogu da na svaku laž odgovaram strpljivo. Zato smo donijeli odluku da se Prajd ne održi i neće se održati. Može da me zove Joe Biden, može da zove i Anu Brnabić, može da zove Putin, Zelenski, Erdogan, neće biti promjene te odluke. Država meri bezbroj puta, kada presječe, odluke države se poštuju”, rekao je Vučić, između ostalog.

Zabrana Prajda bi, s druge strane, bilo jasno kršenje Ustava kao i presude ustavnog suda koje zabrane Prajda iz 2011., 2012. i 2013. godine proglašavaju neustavnim.

Izvor: Nova.rs




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *