vucic Izvor: Aleksandar Vučić (Tanjug/AP/Darko Vojinovic)

Vučić otkazao Prajd, organizator poručuje: Ne možete nas zabraniti, vidimo se ispred Skupštine

203

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u septembru neće biti Evroprajda. Kao jedan od razloga naveo je trenutnu političku situaciju u Srbiji. S druge strane, organizatori prajda pozivaju učesnike da se ispred Narodne Skupštine okupe 17. septembra uz poruku da manifestacija nije otkazana.

Marko Mihailović, direktor Beograd Prajda i jedan od organizatora, napisao je na svom Twitteru da država ne može da otkaže EuroPride, već da može samo da pokuša da ga zabrani, napominjući da bi to bilo kršenje Ustava.

“Prajd se održava po planu 17.09. u 17h ispred Narodne Skupštine!“, napisao je Mihailović.

Podsjetimo, Vučić je danas najavio otkazivanje Evroprajda rekavši da će sve biti po zakonu.

“Bit će odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mjesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je i dodao da će premijerka i članovi Vlade „obrazložiti sve to u skladu sa zakonom“.

Dodao je da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

“To ne govorim zato što sam mnogo sretan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomjerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

Izvor: Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *