Vuksanović Stanković: Ovo je veleizdaja, Dritan Abazović će odgovarati!

131

Ovo je klasična izdaja i kapitulacija Crne Gore, izjavila je za portal Radiosarajevo.ba poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković nakon što je jutros potpisan Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“Dritan Abazović i ministar pravde Marko Kovač će odgovarati krivično za veleizdaju države! Ova vlada je završila svoj mandat i ide inicijativa za smjenu Vlade. Dritan je završio svoju karijeru za vijek vjekova! Nova Vlada treba da pokrene novu proceduru za stavljanje van snage i poništenje ovakvog pravnog posla, štetnog za interese države Crne Gore“, izjavila je Vuksanović Stanković za Radiosarajevo.ba.

Bez prethodne najave i bez prisustva novinara, patrijarh SPC Porfirije je jutros stigao u Podgoricu. Državna Vila Gorica, gdje je potpisan Temeljni ugovor, bila je pod jakim je policijskim obezbjeđenjem, javio je Radio Slobodna Europa.

“Ovo je klasični kukavičluk. Na ovaj način potpisuju ugovor samo kukavice! Kukavice su oni koji su izvršioci, a i oni koji su nalogodavci ovog događaja“, istakla je sagovornica.

Prema njezinim riječima, cilj ovih aktivnosti jeste – realizacija “srpskog sveta“ gdje bi se Crna Gora i bh. entitet RS uveli u taj projekt.

“Upravo su kapitulirali oni koji su potpisali ovaj ugovor. Potpisali su kraj svoje političke karijere i svoje slobode. Samo je pitanje dana i ovome će doći kraj.

Crna Gora i mi koji volimo ovu zemlju nastavit ćemo da se borimo. Crna Gora nije nikada kapitulirala, niti će“, dodala je Vuksanović Stanković za Radiosarajevo.ba.

Kako tvrdi Vuksanović Stanković, Srbija je izgubila Kosovo koje je sada nezavisna država.

“I sad treba u kompenzaciji za Kosovo napraviti ‘srpski svet’, poremeti Balkan. Vratiti nas na politiku devedesetih. Ne daj Bože izazvati ponovo sukobe. Tako da je to sve rađeno s tim ciljem. Ali, kaže, mi smo suverena država.

Naša je sreća da smo članica NATO-a, tako da pomjeranja granica neće biti.

S ovim problemom koji predstavlja katastrofu za Crnu Goru mi ćemo se boriti i izboriti. Što sigurno znamo neće se dozvoliti da se bilo kakve crkve, grobovi i bilo kakvi objekti i blaga koji čine dio kulturnog naslijeđa i istorije Crne Gore upisuju u bilo kakvu Beogradsku patrijaršiju gdje ne pripada“, zaključila je Vuksanović Stanković.

Izvor: Radiosarajevo.ba, sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *