Vulin o uvozu nafte: Hrvatska iskompleksirana ustaška država /VIDEO/

174

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom toga što Srbija neće moći da uvozi rusku naftu od 1. novembra da je “bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo”.

Vulin je u saopštenju naveo da je jedina dosljednost politike Evropske unije „osveta slobodnim narodima“, dok je Hrvatsku nazvao „iskompleksiranom ustaškom državom“.

„Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno da li nešto ima smisla, već da li će to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtjevom koji je usvojila Evropska unija, Srbija je prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona eura koje je mogla korisnije da upotrebi“, napisao je ministar unutrašnjih poslova.

Dodao je da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama, jer „gdje god ustaše budu mogle da napakoste i naškode Srbiji, oni će to i uraditi“.

On je ocjenio da Evropska unija nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji.

Hrvatska je zahtjevala da se u osmom paketu sankcija EU Srbiji ne dozvoli dopremanje ruske nafte preko Janafa.

Prvobitni prijedlog Evropske komsiije predviđao je izuzetak kad je riječ o snabdijevanju sa Jadranskog naftovoda, ali je na insistiranje pojedinih država članica EU taj prijedlog odbijen, jer je stav da nema opravdanja zbog kog bi Srbija bila izuzeta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *