aleksandar vulin

Vulin: Srpske službe bezbjednosti pažljivo prate sva dešavanja

177

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsjedavao je danas 15. sjednicom Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, na kojoj je razmatrana bezbjednosna situacija u zemlji i okruženju.

Sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, pored stalnih članova ovog tjela, prisustvovali su i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbjednosno-informativne agencije, Vojnoobavještajne agencije, Vojnobjezbednosne agencije, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva finansija, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbjednost i ZTP, kao i Komesarijata za izbjeglice i migracije Republike Srbije.

Ministru unutrašnjih poslova predočene su sve mjere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u svrhu očuvanja mira i stabilnosti države i predstavljeni konkretni rezultati zajedničkog rada svih relevantnih službi i uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bezbjednosno-informativne agencije, Vojnoobavještajne agencije, Vojnobezbjednosne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

„Srpske službe bezbjednosti pažljivo i intenzivno prate sva dešavanja koja se odvijaju u Srbiji, ali i regionu, kao i na Istoku Evrope. Naše službe preduzimaju sve mjere i radnje neophodne da se stabilnost naše države očuva i zaštiti. Zaista sam zahvalan svim pripadnicima službi bezbjednosti koji svojim požrtvovanim i marljivim radom čuvaju i štite svoju državu i njen teritorijalni integritet i suverenitet, baš kao i njen narod. Država na čelu sa predsjednikom Vučićem vam je duboko zahvalna”, poručio je Vulin.

Na sastanku je bilo riječi i o energetskoj bezbjednosti u uslovima globalne krize, te je ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin još jednom podvukao da je energetska bezbjednost neodvojivi dio nacionalne sigurnosti i da su srpske službe bezbjednosti posebno posvećene radu na zaštiti našeg energetskog sektora.

Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *