aleksandar vulin

Vulin: U ovoj godini zaplijenjeno 2,5 tona droge, procesuirano 18 kriminalnih grupa

162

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je od početka godine do danas u Srbiji procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, od kojih je osam bilo u vezi sa trgovinom drogom.

Vulin je danas nakon taktičko-pokazne vežbe Uprave kriminalističke policije (UKP) u Nastavnom centru “Makiš”, istakao i da je od 1. januara do danas zaplijenjeno više od dve i po tone droge, saopšteno je iz ministarstva.

On je objasnio da na vježbi korišćene najsavremenije puške namenjene za vežbe i obuke i istakao da su u prethodnih godinu i po dana uložena značajna sredstva za potrebe UKP-a, uključujući i tu opremu za treninge.

“Važno mi je da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što mi je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UKP-a budu bezbjedni i zaštićeni”, naveo je Vulin.

Ta oprema, kako su objasnili iz ministarstva u saopštenju, koristi se za uvježbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila, kao i prilikom upada u odredjene prostorije.

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *