ZAŠTO ĆUTE MATEJEVI PRIJATELJI? Mladi Splićani iz imućnih porodica uneli dodatnu MISTERIJU u slučaj Periševog nestanka

105

Poslednji dan januara ujedno je i 31. dan od početka potrage za nestalim hrvatskim državljaninom Matejem Perišem u Beogradu. Otac Nenad ne gubi nadu, iako ništa do sada nije ukazalo na to da je Matej živ. Ali, nema dokaza ni da se utopio.

Potraga se nastavlja danonoćno.

Uprkos malom broju podataka i činjenica koje do sada nisu uspele da skinu veo misterije sa ovog slučaja, Nenad veruje da je Matej među živima. Bez ijednog pitanja spreman je da ga vrati u njegov dom u Splitu.

Nakon povratka hrvatske policije u Zagreb, službenici su organizovali konferenciju za medije na kojoj su izneli detalje potrage, a istog dana i srpska policija prezentovala je sve relevantne činjenice o slučaju.

Ono u čemu su se dva izveštaja pomalo razilazila bio je samo stepen verovatnoće da je Matej upao u Savu. Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac kazao je da “ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu”, iako “postoje stvari koje ukazuju na to”.

On je dodao da je srpska policija preduzela sve radnje koje se u ovakvim slučajevima preduzimaju.

MUP Srbije toga dana detaljno je prezentovao potragu za Matejem Perišem i iz analize proističe da, iako se ne vidi da je momak iz Splita zaista upao u Savu, od trenutka njegovog silaska do obale reke više nema tragova na sigurnosnim kamerama.

Postoji jedan zloslutni trag kretanja mobilnog telefona, koji se poklapao sa kretanjem nečega na reci Savi (nejasno je na snimku da li je reč o čoveku koji pliva ili predmetu koji pluta), a koji je poslednji signal dao u blizini Velikog ratnog ostrva.

“Daljim radon nije uočen u bilo kojim drugim delovima grada: šetalištem uzvodno, ka centru grada ili njegov povratak na trasi kretanja. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi.

Vreme i trasa kretanja ovog objekta u reci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona” govorio je službenik pokazujući poznati snimak osobe koja pliva Savom .

Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej u noći između 30. i 31. decembra bio na žurci u klubu “Gotik”, kada se iznenada odvojio od svojih prijatelja i krenuo da trči po beogradskom priobalju.

Jedina osoba s kojom je stupio u kontakt bio je taksista, koji je odbio da ga preveze, jer je imao zakazanu vožnju.

Pitanje gde je Matej želeo da ode posebno muči oca Nenada, kao i nedoumica zašto bi reci prišao tek posle nekoliko stotina metara, ako reka protiče i pored samog kluba “Gotik” (Beton hala).

Matejevi drugovi samo su svojim ćutanjem uneli dodatnu misteriju u ceo slučaj.

“Za većinu od njih slovi isto, dolaze iz imućnih i uglednih porodica. Ono što je možda najčudnije jeste to što su Matejevi prijatelji od samog početka potrage u centru pažnje.

Od kada su prijavili nestanak Splićanina, nisu se oglašavali za medije, a njihovo ćutanje je svima bilo krajnje neshvatljivo”, preneli su ranije hrvatski mediji.

(Kurir.rs/Srbija danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *