ZAŠTO SU MONSTRUMI UBILI LIDIJU ĐOKIĆ (25)! Devojka bez mrlje, nije slutila da će joj ni krivoj ni dužnoj ZVERI PUCATI U GLAVU!

104

Obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici, zlato od deteta, duša predobra, anđeo…

Najbliži ovako opisuju Lidiju Đokić (25), devojku koja su monstrumi ubili zajedno sa njenim ocem i majkom! Porodica, prijatelji i poznanici ne štede reči da opišu prefinjeni karakter stradale Lidiju Đokić (25), devojke koja je ni kriva ni dužna brutalno ubijena.

Otkako se 28. septembra pojavila vest da je na putu od aleksinačkog sela Moravac, gde su bili u poseti porodici, do svog doma u Aleksincu bez traga nestala tročlana porodica Đokić – supružnici Goran (57) i Gordana (56) i njihova kćerka Lidija neprestano je tražen motiv ko bi i zašto želeo da im naudi. Ispitivano je sve, od porodičnih odnosa, poslova, toga kakvi su ljudi… I ni u jednom od odgovora nije bilo niti jedne naznake da bi iko imao razloga da Lidiji nanese zlo.

Šest dana kasnije cela Srbija je ostala u šoku – Lidijino telo pronađeno je među granjem i lišćem, prekriveno daskama, u ataru sela Moravac gde je cela njena porodica i nestala. Na istom mestu pronađena su i tela njenih roditelja. Ubijeni su hicima iz pištolja, a onda su zapaljeni.

Devojka je bila obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici, živela je mirno. Završila je Višu poslovnu školu strukovnih studija u Leskovcu. Nije imala dečka. Vreme je volela da provodi sa porodicom, sa njima je često putovala, tako je provela i poslednje dane.

Tri dana pre nestanka vratila se sa porodičnog putovanja iz Vrnjačke Banje, na dan nestanka zajedno su kod Goranove majke u kući u selu Moravac pripremali zimnicu. Nije slutila kakva će je sudbina zadesiti, sa drugaricama se gotovo do poslednjeg trenutka dopisivala o uobičajenim temama.

Kada se saznalo za zlu kob, članovi porodica Đokić i Aritonović, ali i prijatelji ubijene Lidije potresnim porukama na društvenim mrežama opraštali su se od nje nazivajući je dušom, zlatom i anđelom.

Ljudi se i dalje pitaju ko je osoba koja je smogla snage da ugasi život jedne, praktično, devojčice.

– Htela sam da umrem kada sam čula… Žao mi je jer su dobri ljudi, taj ko je to uradio, to je monstrum, nije čovek. Toga bih ja smesta ubila, ko je mogao da podigne ruku na devojku od 26 godina. Što su ubili ženu i dete – rekla je kroz suze za Blic Branislava Stojanović, komšinica Goranove majke.

Da je Goran, koji je držao menjačni i u čijem se poslu sa novcem nalazi potencijalni motiv zločina, bio privržen svojoj jedinici svi su znali. Lokal je nazvao “Liki” po njoj, na Viberu je je držao zajedničku sliku, a prodao je i kuću kako bi od tog novca ispunio želju kćerki i kupio joj stan, zbog toga je radio u menjačnici od jutra do mraka, ispričali su poznanici porodice.

Kurir.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *