Zukorlić u Kaselu: Oslobađanje Vijeća je prvi korak ka bošnjačkom jedinstvu

169

Jučer je i u njemačkom gradu Kaselu održana tribina “Bošnjaci, jedinstvo i sloboda” na kojoj je govorio potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

Zukorlić je tokom svog obraćanja naglasio da Bošnjaci u budućnosti moraju svoje kapacitete upotrebiti u borbi za bošnjačko jedinstvo.

“Bošnjačko jedinstvo će nastupiti onda kada sve političke opcije u Sandžaku uspiju da se usaglase oko vitalnih nacionalnih interesa, i u vezi sa tim nema kalkulacije niti izuzetaka. Oslobađanje BNV je prva prepreka ka tom cilju, jer nam je i obaveza da još jače i odlučnije nastavimo viziju rahmetli muftije, koji je i svoj posljednji govor održao na sjednici otvorenog vijeća.


Foto: Pešter TV

Pobjedom na predstojećim izborima daćemo timu poštenih, odanih i čestitih ljudi na čelu sa dr. Misalom Pramenković priliku da isprave nepravdu, da odlučno vode politiku zaštite bošnjačkih interesa i bave se konkretnim projektima”, rekao je Zukorlić.

U ime domaćina, prisutnima su se obratili Esad Zukorlić i dr. Edin Jusović, koji je rekao da su izbori za novi saziv BNV za Bošnjake od izuzetne važnosti i moramo zajedno raditi na tome da promijenimo sliku o ovom nacionalnom organu koji godinama parazitira na leđima građana, a da oni nemaju uvid u njegove aktivnosti.


Foto: Pešter TV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *