Zviždač: Putinu prijeti puč, raste nezadovoljstvo u redovima sigurnosne službe

126

Rizik od puča ruske sigurnosne službe (FSB-a) protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina raste iz tjedna u tjedan dok se rat u Ukrajini nastavlja, otkrio je zviždač ruske obavještajne službe.

Zviždač tvrdi da su se u redove sigurnosne službe uvukli kaos i nezadovoljstvo nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Sve je to otkriveno iz pisama koje je anonimni ruski obavještajac i analitičar poslao Vladimiru Osečkinu, prognanom ruskom aktivistu i osnivaču grupe za zaštitu ljudskih prava Gulagu.net, koji je to sve objavio online, prenosi Guardian.

Osečkin je za The Times rekao da je sami rizik istupanja obavještajnog agenta dokaz njihove sve veće ljutnje prema Putinu i sve većeg nezadovoljstva sankcijama nametnutim FSB-ovim agentima koji više neće moći ljetovati u svojim vilama u Italiji i voditi djecu u Disneyland u Parizu.

Govoreći iz svog doma u Francuskoj, gdje živi od izgnanstva 2015., Osečkin je za Times rekao:

“Putin je 20 godina održavao stabilnost u Rusiji. FSB-ovi agenti, policajci, državni odvjetnici i tužitelji, svi ti ljudi u sustavu mogli su živjeti lagodne živote. No, sad je sve to nestalo. Shvaćaju da je rat u Ukrajini katastrofa za ekonomiju, za čovječanstvo. Ne žele se vratiti u Sovjetski Savez. Svaki tjedan i svaki mjesec kako se ovaj rat nastavlja, povećava se mogućnost pobune u redovima sigurnosne službe.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *